Oct 2, 2013

31 Diamantmysteriet av Martin Widmark och Helena Willis

Boken handlar om Mohammed Karat som går till Lasse och Majas detektivbyrå. Han säger att han behöver hjälp med ett fall. Någon har tjuvat 5 av hans diamanter och det är någon av arbetarna som gjort det. Polisen har spanat och spejat fast ingen av arbetarna har diamanterna på sig. Varje dag när alla jobbare slutar så checkar Muhammed alla deras fickor, fast dom är alltid tomma. Lasse och Maja tar jobbet. De får jättemycket pengar om de klarar fallet.
"Ni ska låtsas arbeta i min affär för att kolla in något. Ni ska vara fönsterputsare om ni ska komma in i varje rum." säger Mohammed.
När Lasse och Maja börjar jobba ropar Mohammed:
"Allihopa, det här är dom nya fönsterputsarna i affären. Dom ska putsa alla smutsiga fönster. Hälsa dom välkomna."
Först kom Siv och hälsade, sen kom Lollo Smitt och hälsade. Lollo höll ett äpple som han åt. Ture Modig ville inte komma och hälsa. Istället tittade han elakt på Lollo Smitt. Nu gick alla och jobbade. Lasse gick ut från affären och sprang till kyrkogården. Han klättrade upp till taket till kyrkan. Han tog ut sin kikare från väskan och kollade på Maja som putsade fönstret medan hon lyssnade på Siv när hon pratade med en kund. Sen när kunden skulle gå så pussade Siv kunden på kinden. Sen gick Maja till Ture Modig och öppnade dörren och sa:
"Jag ska putsa fönstret."
Ture lade ner en sak som han hade i handen och sa:
"Kom och putsa då!"
Lasse tittade på Ture Modig och såg att han drog ut en kniv ur skrivbordet!

Om du vill veta mer om boken så läs den!

Boken var spännande!

Haron i 4:an

No comments:

Monstret i natten av Mats Strandberg